Foto: Micke Gustafsson, TR Bild

Tips till Dannero 220416

Här kommer tips till Danneros tävlingar på påskafton!


Traditionellt Påsktrav på Dannero

 

Dannero kör en av banans allra mest traditionsenliga tävlingar under påsken. Det handlar om påskafton (lördag) och observera den tidiga starttiden 11:40.

Man kör åtta lopp varav två treåringslopp, ett för vardera rasen. Alltid spännande att följa unghästarnas inledande tävlingskarriärer. Värt att notera i övrigt givetvis Storsjötravet Skogs Minne som årligen körs för att vårda kulturvärdet av svunna tiders travtävlande, då man ju till en början höll till på isar runt om i landet. Istravet på Storsjön i Skog var väldigt populärt med stora publikskaror runt snövallarna. Detta är glädjande ett av tävlingsdagens allra bästa lopp där vi dessutom har en fräck tipsetta.

V4 körs som loppen 2 – 5 och V5 loppen 4 – 8. Bästa spikförslaget kommer från Jämtland. Per Linderoth gästar med kapable femåringen Money Smile som fått två lopp i kroppen efter lång frånvaro. Nu är det dags. Vi tror att han bara vinner!

 

V5-1 (lopp 4): Storsjötravet Skogs Minneslopp inleder omgången. Vidöppet garderingslopp med flera hemmahopp. Snabba stoet Bara Snygg har en trist formrad men var väldigt bra vid andraplatsen i januari. Hon klarar den långa distansen fint och kan leda runt om, annars är hon även en vass avslutare när hon serveras rätta smygresan. Rolig tipsetta men rådet är givet, strecka på…

Tips: 3 Bara Snygg - 6 Tinder Lars – 11 Tekno Viking. Outs: 8 Fräcke Prins.

 

V5-2 (lopp 5): Femårige Money Smile är en riktigt fin travare som härdats i småtuffa årgångslopp. Imponerade stort vid tre raka segrar i höstas. Galopperade bort sig i V75-lopp och sedan ifrån drygt fem månader. Inte hamnat rätt på det i två årsstarter men fullföljde stark senast som tvåa efter omöjlig resa. Drog innern här och måste ha toppchans att leda hela vägen. Mycket svårslagen!

Tips: 1 Money Smile – 11 Hombre D. – 9 Berra Steel. Outs: 8 Comte Godiva.

 

V5-3 (lopp 6): Treåriga varmblodsston varav sex ännu är ostartade gör ju loppet synnerligen svårtippat. Flera är toppstammade och särskilt nyfiken är vi såklart på Delicious Scotch som är en dotter till Stochampionatsvinnaren Blended Scotch. Daniel Wäjersten har stallet i ordning hela tiden och det lär vara väl förberett. Läget med bakspår behöver inte vara fel då man kan ta det lugnt från början och inrikta sig på felfri avgång. Given tipsetta men lika givet att gardera.

Tips: 8 Delicious Scotch – 3 Snick Chick – 2 Eau de Vie. Outs: 4 Figurine de Fer.

 

V5-4 (lopp 7): Och här kommer de kallblodiga treåringarna. Lika given tipsetta här i form av Brolin som debuterade med seger på fina tiden 32,1. Ingen annan som visat något i närheten av det och vi krånglar inte till det. Spik!

Tips: 6 Brolin – 7 B.W.Raz – 4 Kattelbo Kajsa. Outs: 2 Dansa Undan.

 

V5-5 (lopp 8): Inget snack om att Eightdaysaweek vinner avslutningen om han löper upp till sitt rätta kunnande. Har dock inte fått det att stämma fullt ut på länge, men står hur som helst för klassen i gänget och är ju van att möte betydligt tuffare motstånd. Det kan alltid strula i den här sortens lopp så vi rekommenderar ändå gardering.

Tips: 9 Eightdaysaweek – 3 Goldfever – 6 Queen Tresher. Outs: 4 Bonaparte.

 

V5-förslaget

10 x 1 x 8 x 1 x 4

320 rader/320 kronor

Avd 1) Nr 1 Tangens Lilja, 2 Jack M.R., 3 Bara Snygg, 5 Prins C.K., 6 Tinder Lars, 8 Fräcke Prins, 9 Sort Gull, 10 Hägern T.H., 11 Tekno Viking, 13 Norrbo Odin. Res: 14, 12.

Avd 2) Nr 1 Money Smile. Res: 11, 9.

Avd 3) Nr 1 – 8 (alla).

Avd 4) Nr 6 Brolin. Res: 7, 4.

Avd 5) Nr 3 Goldfever, 4 Bonaparte, 6 Queen Tresher, 8 Eightdaysaweek. Res: 10, 11.

 

Tips övriga lopp

Lopp 1: Juniorchans (inget spel, tippas ej)

Lopp 2 (V4-1): 7 Farmpilot – 2 Ellison – 11 Monster Brage Bo. Outs: 8 Sol Storm.

Lopp 3 (V4-2): 3 Itso Sisu- 6 Snick Snack – 9 Charles P.Hill. Outs: 5 Blue Star TA.

 

//Arena Dannero

Publicerad måndag 11 april 2022.