Menhammar Stuteri ny huvudpartner för Svenska Kallblodsklassikern

Menhammar Stuteri AB har, tillsammans med Arena Dannero och Östersundstravet, tecknat ett nytt avtal om att bli huvudpartner för Svenska Kallblodsklassikern. Avtalet sträcker sig över tre år.


- Det känns väldigt roligt att få samarbeta med Menhammar Stuteri kring Svenska Kallblodsklassikern. Alla vet vad dem betyder för svensk travsport, och det är oerhört viktigt att få in en så stark partner i vårt arrangemang. Menhammar är mest förknippat med varmblodshästar, även om de haft fina framgångar i de kallblodiga årgångsloppen också. Så sent som ifjol vann deras ägda och uppfödda Dunungen Kriteriestoet på Dannero. Det är viktigt och glädjande att de nu väljer att satsa på kallbloden genom vårt samarbete, säger Arena Danneros travbanechef Henrik Montin.

Menhammar Stuteri blir tillsammans med Agria huvudpartners till Svenska Kallblodsklassikern. Klassikerloppen utjämnar i år prissummorna mellan hingstar och ston. I treåringsloppen (Kriteriet) får respektive vinnare 500 000 kr, medan man i fyraåringsloppen (Derbyt) får 600 000 kr vardera.

- Kallblodsklassikern med Kriteriet för treåriga kallblod på Arena Dannero och Derbyt fyraåriga kallblod på Östersundstravet hade inte haft samma status utan stödet och samarbetet med Svensk Travsport och våra sponsorer och det är jättekul att Menhammar Stuteri nu hänger på Kallblodsklassikern också. Även detta år skriver vi, tillsammans med våra samarbetspartners, Sleipner och Svensk Travsport, historia när vi korar vinnaren i de största svenska unghästloppen för kallblod, säger Östersundstravets travbanchef Jan Quicklund.

- Vi tycker att det är otroligt roligt att också få vara med i Kallblodsklassikern. Det finns en lång historik hos Menhammar när det gäller kallblod och nu tar vi ett steg till. Vi på Menhammar brinner för hela den svenska travsporten och kallbloden är en viktig del av den, säger Margareta Wallenius-Kleberg.

Publicerad onsdag 2 mars 2022.